Restaurant De Kleine Toren

In een voormalig kerkgebouw in Baarland op Zuid-Beveland, vlakbij de Oosterschelde, vinden we restaurant De Kleine Toren van maître-sommelier Jelle Capelle en chef-kok Dennis van Nispen. Al acht jaar een culinaire trekpleister tussen Goes en Middelburg en befaamd om de eerlijke keuken én om het interieur met muurschildering, glas-in-lood en ruime tafelzetting.

We proeven elegante Les Auzines rosé uit de Languedoc (Laurent Miquel) en we kiezen Zeeuws: kabeljauw en coquilles. De vis gepekeld en geserveerd met Hollandse garnaal, komkommer, bloedsinaasappel en jalapeño. De schelpdieren begeleid door eendenlever, pastinaak, dashi en groene asperges. Uitstekend, de keuken hier weet traditionele bereidingen een verfrissend nieuw ‘gezicht’ te geven.

Kalfszwezerik is het hoofdgerecht. Met couscous, biet en groene asperges. Krokant gebakken, zacht van binnen en perfect op smaak. Bij een ‘ouderwets’ glas Beaujolais (Brouilly van Jean-Claude Lapalu), fruitig en kruidig. En ook goed passend bij het andere hoofdgerecht: tarbot, perfect gegaard in boter en met een garnituur van dashi, prei en pastinaak. Tot slot kaasjes, bij het staartje van de rode wijn.

Uitstekend.

 

Restaurant De Kleine Toren
Nieuweweg 3
4435 AB Baarland
0113-634 187
www.dekleinetoren.nl
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week lunch en diner, do. alleen diner.
Parkeren in de straat.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Spetters