Restaurant 't Vlasbloemeken

In het Zeeuws-Vlaamse Koewacht staat alles in het teken van het eertijds zo beroemde gewas. Het lokale restaurant heet dan ook ’t Vlasbloemeken en de uitbaters Eric en Bianca van Bochove ontvangen hier al decennialang gasten uit beide grenslanden, met een puur Zeeuwse kaart. ‘Al het lekkers van Zee & Vee & Veld’ is het motto.

De amuse is meteen raak: in soja en sesamolie gemarineerde Zeeuwse creuse met fijngesneden radijs en groen van lenteui. Gevolgd door nog meer schoons uit de zee: langoustine en coquille. Het schaaldier uitstekend gegaard en geserveerd met venkel en kruiden, de jakobsschelp krijgt knolselderij mee plus (niet overheersende) smaken van Spaanse chorizo. Mooi! Zo hoor je in Zeeland te eten (te krijgen).

We vervolgen met kreeft. Supervers uit de Oosterschelde, à point gekookt met saffraan, uit de schalen en scharen gewipt en opgediend met een garnituur van courgette en aardappel. We drinken er een uitstekende bourgogne bij (Grand Ardèche) van Louis Latour. Besloten met een dessert van mascarpone, sinaasappel, tonkaboon en champagne.

Uitstekende stek.

 

Restaurant 't Vlasbloemeken
Nieuwstraat 8
4576 AL Koewacht
0114-361 914
www.vlasbloemeken.nl
@vlasbloemeken
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren voor de deur.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Rozewied

Volgende
Volgende

Restaurant State