Restaurant State

Nieuwe plek voor restaurant State van chef-kok Michiel van Laere en gastvrouw Joyce Oexeman in Hulst. Mooi ingericht, licht, rustgevend, comfortabel, open keuken. Vlakbij de grens is Hulst, als ‘de meest Vlaamse stad van Nederland’ een bourgondische plek waar onze Zuiderburen graag op bezoek komen, en daar vaart State wel bij. Terecht, want alleen al de kaart is bijzonder. Knolselderij met salmiak, oude kaas en gerst is een intrigerende vegaschotel, en de taco met Noordzeekrab, limoen, frisée en pistache doet daar niet voor onder. Lekkere, creatieve gerechten waarbij het glas müller-ortega van het Belgische wijndomein Hagelander (smakend naar citrus en perzik) goed past.

Ook uitstekend smakend bij het hoofdgerecht van tarbot in briochedeeg. Een bijzondere bereiding, met mosselen, remoulade, Jurawijn en koolsla. Op het andere bord perfect gegaarde eend met een garnituur van morieljes, peterseliewortel, pruim en geoxideerde pitten en zaden. Bijzonder! Tot slot een selectie van vier kazen met brood en vijgenchutney. En peer met laurier en karnemelk. Ook al zo’n bijzondere bereiding: de uitstekende keuken hier is op weg naar grote hoogte (en onderscheiding).

 

Restaurant State
Vismarkt 5
4561 AZ Hulst
0620 296 722
www.restaurantstate.nl
@restaurant_state
Do-vrij-za. diner, vrij-za-zo. lunch.
Parkeren op plein om de hoek. Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant 't Vlasbloemeken

Volgende
Volgende

Restaurant Napoleon