Restaurant Rozewied
Op het driestromenpunt van Noordzee, Oosterschelde en Veerse Meer ligt Kortgene. Een oude ministad op Noord-Beveland waar een gerestaureerd historisch pand in het centrum plaats biedt aan Ferdy van Rijswijk en Noëmie Haentjens en hun restaurant Rozewied (streektaal voor klaproos). De keukenstijlen van alle landen die zij bezochten, plus die van hun eigen Zeeland, komen er samen in een Bourgondisch smakenpalet. Ze staan samen in de keuken en serveren ook samen de gerechten uit.
In een decor van natuurlijke kleuren en houtaccenten naast een plavuizenvloer en een open haard proeven wij rode mul met basilicum en bouchotmosseltjes. Het lekkerste visje uit de Noordzee, perfect gegaard en opgediend met een heerlijk Zeeuws garnituur. Op het andere bord makreel met radijs, mierikswortel, gruyère, piccalilly en ham. Mooi! We drinken er frisse Zuid-Franse sauvignon blanc bij.
Lamszadel komt dan met radicchio en, uiteraard, knoflook. Een klassieke smaakcombinatie, mals en sappig van cuisson. In het glas: heerlijk rood uit Languedoc-Roussillon (Jacques Boyer & Fils) van syrah en grenache. Besloten met een smakelijke combinatie van aardbei, sechuan peper en jasmijn.
Uitstekende zaak.
Restaurant Rozewied
Hoofdstraat 35
4484 CB Kortgene
0638 112 035
www.rozewied.nl
@rozewied
Woe. t/m zo. geopend voor diner, vrij-za-zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.