Restaurant Napoleon
Antoine Bergman van restaurant Napoleon in Hulst is al de derde generatie. “Mijn opa bedacht de naam na een reisje naar Waterloo.”
Wij schuiven aan tussen kwebbelende Vlamingen en delen hun enthousiasme over de amuse: een kopje kreeftenbisque en een gegratineerde oester. Veelbelovende voorboden.
De goedlachse bediende ontkurkt een stroblonde en boterige Chassagne-Montrachet (we passen ons graag aan) en presenteert het voorgerecht: salade van langoustines, kalfstartaar en tomaat. De schaaldieren gebrand, lauwwarm en sappig opgediend met het kalfsvlees dat met de hand is gesneden en wat smaakmakers meekreeg. Heerlijk.
Tarbotfilet volgt, op het vel gebakken in roomboter en even doorgetrokken in de pan, belegd met plakken gerookte ganzenlever. Bij een garnituur van aardappelmousseline en zeekraal, gestoofd met roomboter. En saus van schelpdierennat, ingekookt met room. Uiteraard is er Oosterscheldekreeft. Eerst gekookt, daarna gegrild en losgehaald uit de schaal. Geserveerd met in boter en uitjes gestoofde lamsoren en gegrilde asperges. Zilt en aards op één bord, en puur. Besloten met een dessert van aardbeien en een mengsel van eiwitschuim en room. Geweldige zaak.
Restaurant Napoleon
Stationsplein 10
4561 CG Hulst
0114-313 791
www.restaurantnapoleon.nl
@restaurant_napoleon
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren voor de deur.
Menu’s en à la carte