Restaurant Scherp
In de buurt van de Vlasmarkt, vlak achter het stadhuis, vind je restaurant Scherp in een beluifeld pandje dat ooit als paardenstal diende. Mart en Dhani Scherp houden er de culinaire faam van Middelburg hoog. Zeer Zeeuws is hun opening: de schelp van een platte oester gevuld met tartaar van langoustines, aangemaakt met gember en koriander, naast een oester geweld in eigen vocht met een vinaigrette van chardonnay-azijn plus een fris-scherpe sorbet van komkommer met wasabi. Wow! Wat een heerlijk zilte smaken.
Gevolgd door Oosterscheldekreeft, gekookt en in plakjes gesneden. Opgetast op een krokante zuurdesemcrostini, samen met gekookte asperges gemarineerd in arganolie. Plus plakjes parmezaan en een kleine rucolasalade. En druppels cabernet-sauvignondressing. Bij een glaasje crémant Brut de Zélande, lokale bubbels van De Kleine Schorre.
Mart Scherp die duidelijk van smaken en combinaties weet, serveert daarna gebraden hertfilet met pastrami, champignon, rode kool, appel en jus met biet. Mooi mals vlees, aangenaam garnituur. We drinken er rode Leggero Appassimento bij van het Veneto-wijnhuis Millefiori.
Tot slot hangop van boerenyoghurt met zelfgeplukte vlierbloesem, rabarbersoep en sorbet van échte karnemelk.
Prima stek.
Restaurant Scherp
Wijngaardstraat 1
4331 PM Middelburg
0118-634 633
www.restaurantscherp.nl
@restaurant_scherp
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner.
Parkeerplaats (Bodenplein).
Menu’s.