Restaurant Barres
In het hart van Middelburg hebben Edwin Dingemanse (chef) en Sjoerd Dooge (gastheer-sommelier) hun befaamde Gespleten Arent verruild voor restaurant Barres, met veel meer ruimte, aan een horecaplein ietsje verderop. Het niveau van de zaak is aangenaam hoog: er wordt gewerkt met regionale producten, iets wat uiteraard niet zo moeilijk is in Zeeland, en daar worden specerijen en kruiden van over de hele wereld bij gebruikt. Het resultaat is tongstrelend.
Bij glazen Sijn White, een Zuid-Afrikaanse houtgelagerde cuvee van chenin blanc, viognier en roussanne met een romige mineraliteit, proeven we rode poon met ui, aardpeer en bloedsinaasappel, naast cevice van pieterman en inktvis met paella. Heel mooi. Gevolgd door de opmerkelijke combinatie van kalfszwezerik en gerookte paling, bij een garnitur van knolselderij en pastinaak. Op het andere bord filet en nekvlees van Iberico varken met prei, pommes paolo en mosterdzaad. Zo mooi dat we er ook maar een prachtwijn bij nemen: Barolo (Brovia), de naar kersen en drop smakende kanjer uit Piemonte. Tot slot flensjes met sinaasappel, vanille en witte chocolade.
Grote klasse.
Restaurant Barres
Plein 1940 nr 10
4331 LH Middelburg
0118-620 381
www.restaurantbarres.nl
@restaurant_barres
Woe. en zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.