Van der Valk Hotel Middelburg
Micha de Best is chef-kok van Valk Hotel Middelburg en hij deed zijn ervaring op in Thailand en Vietnam waar hij chefsfuncties bekleedde in hotels, resorts, toprestaurants en op luxueuze cruiseschepen.
Zijn menu begint met blokjes rauwe tonijn, gemarineerd in een mengsel van limoen, rode peper, komkommer en tomaat en op smaak gebracht met kokosroom. Plus een ‘krokantje van de zee’, een rijstcracker die diepblauw is gekleurd met butterfly flower. We drinken er frisse Côtes du Rhône bij (Perrin, Château de Beaucastel) bij. Gevolgd door Zeeuwse oesters die even op de grill zijn gelegd en in eigen vocht gegaard met wat roomkaas. Mooi!
Het hoofdgerecht is lam met Hollandse asperges. Het rack in z’n geheel met peper en zout gekleurd in boter, daarna op lage temperatuur gegaard in de oven en mooi rosé geserveerd met lamsoren en zeekraal. Er wordt donkerrode ‘Claret’ bij geschonken van Californische ‘Bordeauxdruiven’ (Coppola).
Tot slot dame blanche van vanilleroomijs, gesuikerd amandelschaafsel en witte en donkere chocolade. Ouderwets? De chef: “Zulke gerechten worden bij Van der Valk gerespecteerd omdat er vraag naar blijft.”
Van der Valk Hotel Middelburg
Paukenweg 3
4337 WH Middelburg
0118 442 525
www.valkmiddelburg.nl
@valkmiddelburg
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.