Restaurant Oesterbeurs
Yerseke vouwt zich rond een eeuwenoude kerk met bloeiende kastanjes eromheen, geschoren gazon en smeedijzeren hekpunten. Daar vinden we de 200 jaar oude Oesterbeurs van Maurice Mulder, Zeeuws-Vlaming van geboorte maar geheel ver-Bevelandst door jarenlang koken in restaurants als Inter Scaldes en De Waag.
We snoepen van amuses als cappuccino van tuinboontjes met tijm en crème fraîche; krokante gamba; en crème van scharrelei met aspergemousse. En van Oosterscheldekreeft, in drie versies gepresenteerd. Gewoon gekookt in court bouillon, lauwwarm op een kleine salade met notenvinaigrette, en in gezelschap van hardgebakken kalfszwezerik met aspergepunten. Sappig, ziltzoet en heerlijk.
Een Frans duifje vormt het hoofdgerecht. In boter gebakken, getrancheerd opgediend in malse plakjes. Op lamsoren, kort aangezet in olijfolie met sjalot en verse peper, en stukjes ganzenlever met balsamico, grof zeezout en peper. Bij glazen pinot gris van Kuentz-Bas: kruidig, honingtonen, krachtig en rond.
Tot slot driemaal aardbei: gemarineerd in oude balsamico, in een taartje op een krokante sokkel van witte chocola bij gelei van muntpesto; en in een milkshake met eau de vie en vanille. Verrassend!
Restaurant Oesterbeurs
Wijngaardstraat 2
4401 CS Yerseke
0113-572 211
www.oesterbeurs.nl
@oesterbeurs
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.