Restaurant Meliefste
Ooit zette een pontje hier passanten over de woelige Zuidvliet, maar door de Deltawerken werd dat overbodig. Ook het bijbehorende wachtlokaal moest verdwijnen. Gelukkig konden Thijs en Anuschka Meliefste er een prachtig restaurant van maken.
‘Reflectie van de natuur’ heet Thijs’ huidige menu, bestaande uit coquille met butternut-pompoen en lavas, makreel met wasabi en rettich, Zeeuwse paling met waterkers, oester met prei, tarbot met witte asperge, lam met daslook en aardbei met rabarber en aalbes. Verleidelijk. Maar wij kiezen voor rundtartaar en langoustine. Het vlees met de hand gesneden en verrijkt met koolrabi en ijs van eendenlever, en het schaaldier uitstekend gegaard en opgediend met zwarte truffel en aardpeer. Uitgesproken smaken uit een opmerkelijke keuken. Er wordt smakelijke Rueda-viognier bij geschonken (Nicte).
Tarbot en zwezerik zijn de hoofdgerechten. De vis à point gegaard en verrijkt met een garnituur van champagne, knolselderij en zilte groenten, het kalfsvlees krokant gebakken en geserveerd met pompoen en gerookte knoflook. Bij een meer ‘vette’ witte wijn: Gran Chardonnay van Finca el Origen. Tot slot witte chocolade met honing en duindoornbes
Grote klasse.
Restaurant Meliefste
Wolphaartsdijkseveer 1
4471 ND Wolphaartsdijk
0113-581 326
www.restaurantmeliefste.nl
@restaurant_meliefste
Woe. t/m za. lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.