Restaurant Nolet’s Vistro
De gebroeders Nolet weten al jaren wat lekker is. Hun Nolet’s Vistro in Yerseke ligt nagenoeg aan de Oosterschelde, nabij de mosselbanken en oesterputten. Geen wonder dat de zaak gespecialiseerd is in vis, schaal- en schelpdieren. Betaalbaar, vers en puur is het devies, en de lange rijen (Belgische) auto’s op de parkeerplaatsen zeggen genoeg.
In het huiskamerachtige restaurant met gedekte tafels smullen wij van Zeeuwse platte oesters – zonder vinaigrette, wat ons betreft – en we laten de keuzes daarna aan de chefs over. Zeeuwse vissoep is het eerste gerecht: heet, hartig, zilt en boordevol vis en schaal- en schelpdieren. Naast een ‘ouderwetse’ garnalencocktail: Stellendamse, met wat groente in een romige cocktailsaus. Lekker!
We vervolgen met de glazen Sancerre van de voorgerechten. Bij spartelverse tarbot. Op lage temperatuur gestoomd, nét gaar geserveerd met een saus van ingekookte champagne, scheutje cognac toegevoegd en een fijngesneden sjalotje, en gemonteerd met roomboter. Verrukkelijk. Op het andere bord mosselen. Zeeuwse joekels in een ‘soep’ van verse kruiden en geserveerd met diverse sauzen.
Een smakelijk Zeeuws feestje.
Restaurant Nolet’s Vistro
Burg. Sinkelaan 6
4401 AL Yerseke
0113-572 101
www.vistro.nl
Woe. en do. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.