De Kromme Watergang

Zandkleuren bepalen de sfeer, de vloeren zijn licht, het wijndepot heeft ruime doorkijk, en kunstige foto’s tonen allerlei soorten zeevruchten. Ambiance, stijl, exclusiviteit en rust zijn de sleutelwoorden voor De Kromme Watergang van Blanche en Edwin Vinke in het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat.

Edwin schuift steeds meer zijn kokende zoon Tom naar voren. Na enkele heerlijke amuses (waaronder verrukkelijke tartaar van scheermes met crème van kaffirblad, en een kumquatbonbon met sinaasappel en piment) proeven wij langoustines die met persillade en beenmerg zijn ingesmeerd en in hun pantser geroosterd. De pootjes apart opgediend met kimchi, kippenhuid en pinda. En verrukkelijke langoustinebisque met bruine rum in een beker ernaast. En eendenlever voor de tafelgenoot, getopt met een rauwe coquille, aardpeerzalf en gebrande hazelnoot. Mooi! Bij glazen riesling uit de Rheingau (August Kesseler).

Ingeruild voor mooie chardonnay (Clos de la Perriere) uit de Bourgogne bij op de graat gebakken tarbot met gefrituurde codium, lamsoren en witte asperges. Uitstekend gebakken, prachtige smaak en opgeleukt met frietjes met kruidenmayonaise.

Tot slot kaas met notenbrioche en honing. Zeeuwse top!

 

De Kromme Watergang
Slijkplaat 6
4513 KK Hoofdplaat
0117-348 696
www.krommewatergang.nl
@krommewatergang
Do. t/m zo. lunch en diner, vanaf medio april ook open op woe.
Parkeergelegenheid.
Menu en à la carte.

 

Foto’s: Pieter d’Hoop

Vorige
Vorige

Restaurant Napoleon

Volgende
Volgende

Restaurant de Schaapskooi