Restaurant Het Badpaviljoen
Een pláátje is het, Het Badhotel op het duin van Domburg, pal aan zee. Het terras is een begeerde lunchplek maar ook in de serre kijk je over de brede Zeeuwse stranden. Het monument uit 1889 is de habitat van patron-cuisinier Ferdie Dolk en gastvrouw Mirjam Joziasse, en daar zijn ze blij mee. Zeker als de zon schijnt.
Wij drinken Grüner Veltliner op het terras en verhuizen dan naar de dichtbeklante serre voor de lunch. Garnalenkroketten kiezen we, met een garnituur van tomaat, olijf, groene asperges, gedroogde tomaatjes en friséesla. Plus zelfgemaakte mayonaise, niet een bakje maar een bák. Mmm!
De kabeljauw van het hoofdgerecht is perfect gebakken: de lamellen laten los als je ze aanraakt en bovendien is de smaak heerlijk doortrokken. E zijn ravioli bij, gevuld met zwarte tijgergarnalen en spinazie, plus kreeftensaus. En uiteraard hét groentegarnituur van de streek: zeekraal, jong en mals, gestoofd in boter. Opnieuw een schaaltje frites met mayo. Bij glaasjes pinot grigio (Stajbech). Dezelfde avond bestellen we fruits de mer met veel schaal- en schelpdieren, zeevis en kokkels.
Fantastische plek.
Restaurant Het Badpaviljoen
Badhuisweg 21
4357 AV Domburg
0118-582 405
www.hetbadpaviljoen.nl
@hetbadpaviljoen
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte