Restaurant Katseveer
Paul Labruijere en Leon Vermaire zijn de nieuwe patrons van restaurant Katseveer in het Zeeuwse Wilhelminadorp. Ze kennen de zaak want ze waren maître-sommelier en souschef bij Rutger en Jessica van der Weel die deze plek aan de Oosterschelde verlieten.
Voor de gast verandert er dus weinig: we proeven crème van Zeeuwse paling met rode biet en bloemkoolcouscous met feta. En ganzenlever met bouillon van gebrande ui, rozijn en baharat-schuim. Heerlijk! Er wordt Jurançon bij geschonken van mansengdruiven (Cauhapé). Een mooi tussengerecht is tongschar met gedroogde rendang. Extra smaakmakers zijn crème van artisjok, beurre blanc met verjus en tuinkruiden, en spitskool. Bij glazen viognier van Jeanne Gaillard (Collines Rhodaniennes).
Het hoofdgerecht is Zeeuws lam. Perfect gebraden, botermals geserveerd met rucolacrème, doperwt, venkel en saffraan. En heerlijke lamsjus met sinaasappel. Daar drinken we uiteraard rode Bordeaux bij: Margaux, van cabernet sauvignon en merlot (Château Piche-Leibre).
De beroemde Zeeuwse Knoop vormt het slot: met zwarte bes, framboos, rum en ijs van yoghurt en hibiscus. En een glas Gewurztraminer spätlese uit de Pfalz (Stern).
Klasse!
Restaurant Katseveer
Katseveerweg 2
4475 PB Wilhelminadorp
0113-227 955
www.katseveer.nl
@katseveer
Zo-Ma gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. en za. alleen lunch. Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.