Restaurant La Trinité
François (chef-kok) en Evelyne de Potter (gastvrouw) zijn de motoren achter La Trinité in de grensplaats Sluis, op Zeeuws-Vlaanderen. Het sfeervolle restaurant (met comfortabele kuipstoelen, muurbank, aperitiefhoek en een fraaie tuin) is gevestigd in een voormalig bankgebouw. Pal aan de Damse Vaart, in het hart van de gemeente, omringd door winkels en terrassen. In het seizoen wemelt het hier van de (Vlaamse) toeristen
Als welkomstgroet proeven wij toast van komijn en zonnebloempit met dip van speculaaskruiden, naast kroketjes met knoflookmayonaise. Bij glazen ‘unoaked’ chardonnay uit Stellenbosch (Jordan). Gevolgd door de combinatie van krab en wagyuvlees. Opgediend met een zogeheten hoeve-eitje, crunchy noodles en tonijncrème. Op het andere bord: perfect gegaarde Noorse langoustine met ‘Rotterdamse’ kabayakisaus, witte asperges, rode biet. zeekraal, luchtige curry en geroosterd zeewier. Prachtige voorgerechten.
Ook het pièce bekoort: uitstekend gebraden Anjou duif met mais, mango, baharat, sherryjus en aardappelrösti. De verrukkelijke specialiteit van de chef krijgt uitbreiding met gebakken biologische foie gras. Tot slot is er de ‘Sweet temptation’ van citroen en framboos.
Een creatieve, gastvrije topzaak.
Restaurant La Trinité
Kaai 11
4524 CN Sluis
0117-462 040
www.latrinite.nl
@la-trinite_sluis
Woe. en do. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. en zo. alleen lunch. Parkeren in de buurt.
Menu’s