Hostellerie Schuddebeurs
Schuddebeurs is rustige buitenplaats naast Zierikzee, in het groen van Schouwen-Duiveland. Al jaren is de Hostellerie er met haar antieke entourage een vrijplaats voor Belgen, Randstedelingen en andere culi-reizigers, en dankzij patron-cuisinier Bart de Bree, die hier al bijna een kwart eeuw kookt, swingt de zaak nog steeds.
Na een amuse van coquille met crème van knolselderie, proeven wij staartstuk van Bavièrerund, ‘sous vide’ gegaard. Dunne plakjes ervan, egaal rosé en mals, komen op het bord met asperges en in balsamico gemarineerde paddenstoelen. Met pittige plakjes schapenkaas. Mooie smaak. In het glas betaalbare Ardèche, de ongelagerde chardonnay van Louis Latour.
Kreeft is de hoofdschotel. Een joekel uit de Oosterschelde, geweld in gerookte boter en opgediend met asperges en zeegroenten. Geweldig: zo proef je ‘t alleen in Zeeland. Op het andere bord kalfssukade die (met kalfsjus, spek, tomaat, tijm en knoflook) urenlang heeft gesudderd. Een afgekoelde plak wordt geserveerd met asperges, paksoi en pekelvlees. Heerlijk draadjesvlees bij een glas Rheinhessische spätburgunder (Martinshof).
Tot slot crème brûlée van rabarber met een glaasje frambozen op luchtige mousse van witte chocolade. Uitstekend allemaal.
Hostellerie Schuddebeurs
Donkereweg 35
4317 NL Schuddebeurs
0111-415 651
www.schuddebeurs.nl
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.