Restaurant de Vijverhoeve
Centraal in de 14e eeuwse Tijl Uilenspiegel-streek tussen Sluis, Brugge, Knokke en Damme vinden we het schilderachtige stadje (50 inwoners) Sint Anna ter Muiden. Verscholen in het lokale groen ligt daar de voormalige boerderij De Vijverhoeve waarin zich het gelijknamige restaurant bevindt van chef-kok Bart Grahame en zijn vriendin, sommelier en gastvrouw, Yori. Er wordt gegeten in de vroegere huiskamer, en bij mooi weer in de prachtige tuin. “Een verborgen pareltje”, noemen de patrons hun bedrijf, en dat is het.
Wij beginnen met een klassieker: gravad lax. Zilt en zoet, op smaak gebracht met yoghurt en komkommer. En langoustine met venkel en bisque (en als supplement Premium Baerii kaviaar). Bij glaasjes fris-parelende champagne.
Gevolgd door gelakte gerookte paling en daarna door een hoofdgerecht van lam: à point gegaarde koteletjes met dragonsaus. Mals en sappig vlees met uiteraard een glas donkerrode bordeaux erbij. Na een mooie plak marbré van blauwe kaas met peer sluiten we af met een dessert van chocola en passievrucht
Klassieke lekkernijen in een monumentaal decor.
Restaurant de Vijverhoeve
Greveningseweg 2
4524 JK Sluis
0117-461 394
www.restaurantdevijverhoeve.nl
@restaurantdevijverhoeve
Woe. en do. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. alleen lunch.
Privéparking.
Menu’s en à la carte.