Auberge de Campveerse Toren
De Campveerse Toren in Veere is een stokoude herberg waarin, bijvoorbeeld, Willem van Oranje in 1575 zijn dinerreceptie hield toen hij trouwde met Charlotte de Bourbon. Het Zeeuwse bouwwerk bestond toen al al twee eeuwen! Hendrina van Cranenburgh is nu de patron-cuisinier, met als officiële titel ‘waardin’.
Omringd door antieke spulletjes en schilderijen bekijken we de kaart met daarop de rekening van het bruiloftsmaal van de Vader des Vaderlands. Een heel kalf, pauwen, roerdompen, reigers en fazanten stonden op het menu. En speenvarkens, eenden, kreeft, groenten, brood en veel wijn.
Goed idee, dus we vragen om wilde Zeeuwse oesters. Met roggebrood en een glas pinot gris van Beyer. Mmm! Vervolgens serveert de chef zeebaars uit de Noordzee. Rauw, dungesneden op het bord met citroensap en peterseliepesto. En een groene salade met vinaigrette. Mals, zilt, fris, licht en puur natuur.
Gevolgd door kreeft uit de Oosterschelde. Gegaard in olijfolie en boter met knoflook, rozemarijn en boter. De scharen apart gebakken en het geheel opgediend met gestoofde lente-ui, courgettelinten en kreeftensaus. En een glas boterige Grand Ardèche van Latour.
Smullen!
Auberge de Campveerse Toren
Kaai 2
4351 AA Veere
0118-501 291
www.campveersetoren.nl
@campveersetoren
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.