Restaurant Dell’arte

In de eind 19e eeuwse woning in Cadzand-dorp waar chef-kok Robbert Dellaert opgroeide, is al tien jaar zijn restaurant Dell’arte gevestigd. In de luwte van de mondaine badplaats Cadzand-Bad, ietsje verderop. Samen met zijn Julie ontvangt hij zijn gasten in een aangenaam rustige, intiem-huiselijke sfeer aan witgedekte tafels, waarbij hij vooral zijn liefde voor vis etaleert. Julie schenkt daar passende en vaak verrassende wijnen bij (in prachtig glaswerk). Als het weer het toelaat, wordt er in de binnentuin gegeten.

Wij laten ons verrassen met langoustine met wortel en limoen, en op het andere bord ganzenleverpastei met peer in bladerdeeg. Verrukkelijke smaakbommetjes, waarbij de stevige chardonnay Los Paraguas uit de Chileense Central Valley mooi tegenwicht biedt. Gevolgd door perfect à point gegaarde ossenhaas met een simpel garnituur van champignon en aardappel. En een glas donkerrode shiraz uit Australië (Oakden, Hahn). Die het ook goed doet bij de mals gegaarde kalfszwezerik voor de reisgenoot. Opgediend met knolselderij en maderasaus. Tot slot zijn er smakelijke kaasjes.

Een opmerkelijke zaak.

 

Restaurant Dell’arte
Mariastraat 34
4506 AE Cadzand-dorp
0117-712 603
www.restaurantdellarte.nl
Di-woe-do. gesloten, rest van de week lunch en diner. In juli en augustus ook geopend op di.
Parkeren in de straat.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Demain Restaurant

Volgende
Volgende

De Vluchthaven