Restaurant de Schaapskooi
In Heille, in de meest zuidwestelijke hoek van het land vinden we De Schaapskooi van Marc en Corine de Rijcke. Een eethuis waar landelijke eenvoud en culinaire klasse elkaar treffen. Ooit met zo'n boerderij-inrichting van vloertegels, robuust meubilair, wagenwiellampen en schilderijen van rustiek-romantische snit, nu een eigentijdse ambiance met een uitstekende klassieke keuken.
Wij zien gerechten op de kaart die we Vlaams kunnen noemen: salade van Zeebrugse garnalen, huisgemaakte garnalenkroketten, geroosterde langoustines met lookboter, kikkerbillen op z'n Provençaals, paling in 't groen, escargots de Bourgogne.
Mooi, maar we kiezen verse langoustines, meteen na het pellen gegaard onder de salamander en geserveerd met vier gekleurde slasoorten plus radijs, lente-uitjes, bieslook en olie, en een vinaigrette van gember. Met groene asperges, gerookte zalm, een beetje kaviaar en truffelmayonaise. Smúllen hier.
Als pièce nemen we lamskoteletten. Perfect gegaarde, supermalse vleeshapjes met ‘lookaardappelen’ en ‘groentewaaier’: verrukkelijk, deze keuken weet van smaken en texturen. Tot slot zijn er Belgische aardbeien met vanille-ijs en citroen-roomsaus.
Een en al heerlijkheden in die houten optrek in Heille.
Restaurant de Schaapskooi
Zuiderbruggeweg 23
4524 KH Heille (nabij Sluis)
0117-491 600
www.deschaapskooi.nl
Ma. en di gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren voor de deur.
Menu’s en à la carte