Inter Scaldes
Chef-kok Jeroen Achtien en zijn vrouw Sanne zijn de nieuwe eigenaren van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Het duo werkte al samen in Zwitserland, waar zij op topniveau scoorden. Nagenoeg alles in Inter Scaldes was en is opnieuw onberispelijk, het hele manoir kreeg een maanden durende transformatie, de keuken is open en de tuinen zijn bijgewerkt. Van de ‘oude’ ploeg werkt alleen sommelier Tessa van de Wouw nog als gastvrouw.
Coquille met knolselderij, zwarte truffel, oester, parelgort, zwarte curry en pistache eet je hier. Of eendenlever met gekaramelliseerde zonnebloempitten. En langoustine met wortel, gember, vadouvan, koolrabi, appel en dragon, of geitenkwark met eigeel, geitenwrongel en Imperial heritage kaviaar. Een perfect Zeeuws pièce is Noordzeetong met aardpeer, oester, lardo en een frisse kruidensla.
Voor ons is de Noordzeekrab met aardpeer, appel en Imperial-kaviaar, gevolgd door zeebaars ‘dry aged’ met asperge, boekweit en daslook. Afgesloten met ‘Sweet, sour, salty’, een dessert van suikerbrood-wentelteefjes met kaviaar en zure room.
Daar dient een zeer stevig bedrag voor te worden betaald, maar de smaken zijn van uitzonderlijke klasse.
Inter Scaldes
Zandweg 2
4416 NA Kruiningen
0113-381 753
www.interscaldes.nl
@inter_scaldes
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week lunch en diner, do alleen diner. Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.