Proeflokaal d’Ouwe Smisse

Ooit een smederij, daarna een beroemd Zeeuws jazzcafé. Gevolgd door leegstand. Totdat Evert van Dilst zich meldt, chef-kok geweest in Badhotel Renesse en zoekend naar ‘een klein leuk zaakje’. Bingo! Hier, pal onder de kerk van Zonnemaire, staat zijn d’Ouwe Smisse.

Eerst nog even schoon schip maken, jazzplaten, cd’s en rommel lozen, ontstemde muziekinstrumenten, pannetjes, flesjes, antiek, kitsch . . . “We hebben de helft weggesmeten,” zegt Evert, terwijl zijn zaak nu nog steeds mudvol staat. Maar wel sfeervol gerangschikt. En schoon.

We beginnen onze lunch met lamzwezerik en stoverij (in rode wijn) van lam. Opgediend met couscous, de zwezerik in boter gebakken, bij een garnituur van postelein en worteltjes. Lekker! Een glas fluwelig paarsrode Quinta de São Tiago begeleidt dan Hereford ossenhaas van boerderij De Stolpe in Dreischor. Supermals geserveerd met zwarte boontjes, koolrabi, flespompoen, tomaat, bosui en een los aardappeltje in de schil. Prachtig!

Tot slot een even simpel als lekker dessert: warme appeltjes met boerenjongens, room en een beetje vanilleroomijs. Bij een glas Tschida spätlese uit het Oostenrijkse Burgenland. Smakelijk.

 

Proeflokaal d’Ouwe Smisse
Breedveld 3
4316 BA Zonnemaire
0111-402 932
www.ouwesmisse.nl
Vrij-za-zo geopend voor lunch en diner, vrij. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Alleen à la carte

Volgende
Volgende

Gris Sec Restaurant & Winebar