Gris Sec Restaurant & Winebar

Een glas wijn drinken, een fles kopen voor thuis, een wijncursus volgen. Het kan allemaal in Gris Sec Restaurant & Winebar, de eerste wijnbar van Zierikzee, tevens restaurant met een goede keuken. Patronne is Nathalie Antes die eerder in topzaken als sommelier werkte.

Na een ontwapenende entree – waar ter wereld word je nog als een koning ontvangen, uit je jas geholpen en naar je plaats begeleid? – proeven wij hamachi die is aangemaakt met citrus en komkommer, naast scholfilet met gerookte Oosterscheldepaling en courgette. Bij een fris glas sauvignon blanc. Inkoppertje, maar heel lekker.

We kiezen een tussengerechtje – burrata met tomaat en radijs – en geven ons dan over aan de keuzes van de chef. Dat pakt goed uit: kalfswang op het ene, zwezerik op het andere bord. De wang perfect gegaard en opgediend met prei en jus de veau, de zwezerik krokant gebakken en geserveerd met knolselderij en paddenstoel. In het glas: mooi combinerende, lichtrode pinot noir uit de Pays d’Oc. Tot slot witte chocolade met kumquat en vlierbloesem.

 

Gris Sec Restaurant & Winebar
Beddeweeg 4
4301 EK Zierikzee
0111-745 030
www.winebargrissec.nl
@restaurantgrissec
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur, za. en zo. vanaf 15:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Proeflokaal d’Ouwe Smisse

Volgende
Volgende

Restaurant Cristó