Restaurant Morille

Restaurant Morille in het Zeeuwse Koudekerke ligt niet ver van zee en is omringd door groen. Patron Floris Vriens haalt zijn ingrediënten voornamelijk uit de eigen moestuin of plukt ze in het wild. Een enkel gerecht wordt aangevuld met lokale vis, vlees of wild, liefst afkomstig binnen een straal van 15 kilometer. Duurzaamheid, puurheid, groen en lokaal zijn de speerpunten van het restaurant, vertaald in een menu van 14 gangen.

Die we even op een rijtje zetten: krokante knoflook; zilt en paardenbloem; Zeeuws hert; asperge en zevenblad; onrijpe tomaat; aardpeer en broccoli; wortel en pompoen; asperge en eidooier; aardappel en kwartelei (naar wens met extra kaviaar); parelgort en morielje; lam en asperge; en de desserts kweepeer en lavendel, kers en roos, en aardbei en rabarber. Een opeenstapeling van onverwachte smaken, verrassende combinaties en texturen.

Wat ook geldt voor onze beste keus van vanavond: prachtcombinatie van hangop van geitenyoghurt met aardappelchips en mousse van wilde prei plus een dressing van karnemelk en postelein. Er wordt daar aangename Vlaamse witte wijn bij geschonken.

Aanstekelijk enthousiasme hier.

 

Restaurant Morille
Biggekerksestraat 3
4371 EW Koudekerke
0118- 855 543
www.restaurantmorille.nl
@restaurant_morille
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu.

 

Vorige
Vorige

Inter Scaldes

Volgende
Volgende

Hof aan Zee