Auberge des Moules

Joris en Manon Jansen zijn tegenwoordig de uitbaters van de fameuze en al meer dan een halve eeuw aan de weg timmerende Auberge des Moules in het Zeeuws-Vlaamse Philippine. Ooit lag daar de eerste mosselhaven van ons land en jarenlang waren er in het dorp tientallen mosselrestaurants gevestigd om de voornamelijk Vlaamse klandizie te behagen. Nog steeds is de Auberge een veelbezocht restaurant, met warme inrichtring, gastvrije bediening en een kaart waarop alle Zeeuwse lekkernijen staan naast traditionele vleesgerechten.

Na een paar platte oesters als welkomsthapje (wat zijn ze toch lekker!) serveert Joris Jansen een salade van handgepelde Zeebrugse garnalen met mayonaise en cocktailsaus. Op het andere bord: Zeeuwse kokkels, gegaard met piment d'espelette en koriander. Heerlijke gerechten, met een sappig glaasje picpoul de pinet erbij. Uiteraard nemen we ook kreeft: een halve, uit de Oosterschelde, perfect gegaard en opgediend met salade, mayonaise en cocktailsaus. Naast kabeljauw, à point gegaard en opgediend met aardappelmousseline, prei en kreeftensaus. Tot slot crème brûlée en een bolletje citroenijs met gekonfijte citroen en een glaasje wodka.

Verzorgde klasse.

 

Auberge des Moules
Visserslaan 3
4553 BE Philippine
0115-491 265
www.aubergedesmoules.com
@aubergedesmoules
Woe. t/m zo. geopend vanaf 12.00 uur.
|Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

 

 

Vorige
Vorige

Hostellerie Schuddebeurs

Volgende
Volgende

Restaurant Kint & Co