Restaurant De Mandemaaker

Op het mooie horecaplein van Spakenburg, pal bij de Oude Haven en in het seizoen overlopen door toeristen, schuilt De Mandemaaker met zijn lichte, smakelijke en eigentijdse keuken. We zitten op het overdekte terras –witgedekte tafels (binnen is het linnen zwart) – en we proeven amuses als bitterballetje van tomatenrisotto, krokante rijstnoedel met tom ka kai-vulling en heerlijke kreeftensoep. Er worden frisse glazen Silvaner spätlese bij geschonken (Deppisch).

We beginnen met gepekelde kabeljauw, in blokjes gesneden en geserveerd met komkommerlinten, citroenmayonaise en kreeftenbouillon. Plus een kreeftkroepoekje. Alles fris, zilt, hartig en à point. Gevolgd door een lokale ‘must’: snoekbaars uit het IJsselmeer. De visfilet mooi bruin gebakken in roomboter en geserveerd met doperwten, groene asperges, dubbelgedopte tuinboontjes en een schuimige beurre blanc van visfond, boter en sushiazijn. Heerlijk! Voor extra hartigheid zijn er krokante flinters gedroogde ham aan toegevoegd. In het glas: aangename Spaanse Cuñas Davia, een strogele mix van treixadura-, albariño- en godellodruiven uit de Ribeirostreek. Tot slot mousse van rijst met mousse van blauwe bessen, yoghurtijs en gepofte rijst. Lekker!

 

Restaurant De Mandemaaker
Kerkstraat 103
3751 AT Spakenburg 
033-298 0255
www.demandemaaker.nl
@demandemaaker
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. alleen diner. Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

Spui76

Volgende
Volgende

Restaurant 't Spiehuis