Restaurant Voltaire
Vijf schilderingen met scènes uit het leven van de 18e-eeuwse Franse filosoof Voltaire sieren de salon van Restaurant Voltaire op Parc Broekhuizen in Leersum. Sinds 2016 onderdeel van het Boutique Hotel Parc Broekhuizen, in een monumentaal gerestaureerd landhuis uit 1408. Chef-kok is Arturo Dalhuisen heeft plaats gemaakt voor niemand minder dan Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. Hij is de (tijdelijke) ‘consulting chef’ naast souschef Ivanildo Kamperveen.
Met uitzicht op de vijver en de natuur van de Utrechtse Heuvelrug proeven wij het Menu Voltaire dat begint met coquille, ganzenlever, koolrabi en sambai. Een geweldige combinatie van smaken, net als het gerecht van tonijn met basilicum, tomaat en gember. We drinken er naar perzik smakende pinot gris bij uit de Elzas (Paul Ginglinger), gevolgd door een rode Pays d’Ocwijn (de wijnkaart is zéér betaalbaar) van puur syrahdruiven (Moulin de Gassac). Geschonken bij uitstekend gegaarde zwezerik met aubergine, cannelloni en ponzu en, op het andere bord, smeltend zachte ossenhaas met shiitakes, parmezaan en zwarte knoflook. Tot slot het samengaan van drop en hazelnoot met koffie en gebrande suiker.
Grote klasse.
Broekhuizerlaan 2
3956 NS Leersum
0343-745 858
www.parcbroekhuizen.nl
@parcbroekhuizen
Di. t/m za. geopend voor diner, do-vrij-za. ook lunch.
Parkeren.
Alleen menu’s.