Restaurant Tante Koosje
In het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht vinden we, in de schaduw van de kerk, een pleintje met geknotte bomen. En restaurant Tante Koosje (genoemd naar een voormalige bewoonster). Een populair adres door de nostalgische sfeer en de uitstekende keuken van Roland Veldhuijzen.
Na een amuse van gebrande prei en een reepje krokant gebakken kippendij proeven wij de zilte combinatie van langoustine en tartaar van Noordzeekrab. Met rettich en dashi-bouillon. Een heerlijke binnenkomer. Op het andere bord: gebakken coquille en rouleau ervan met groene asperges, kaviaar en champagnevinaigrette. Heerlijke entrees. We drinken er ‘ouderwetse’ Touraine bij (l'Aumonier): fris en sappig wit uit de Loirestreek.
Tussengerecht: een plak eendenleverterrine met in champagne gegaarde rabarber en gebrande chocolade. Mooi! Gevolgd door heilbotfilet, à point gebakken en geserveerd met scheermes, pulpo, zeekraal en ponzu-vinaigrette. Naast verrassend mals en smakelijk gegaarde varkenswang met pata negra, koolrabi en rode wijnjus. Bij een glas rode Esprit de Grenache (domaine de Grangeneuve). Tot slot brood-en-boterpudding met Fries suikerbrood, aardbeien, karamelsaus en sorbet.
Klassieke lekkernijen hier.
Restaurant Tante Koosje
Kerkstraat 1
3632 EL Loenen a/d Vecht
00294-233 201
www.tante-koosje.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.