Restaurant Eli
Chef-kok en eigenaar Latif Feriani verfriste het interieur van zijn zaak in het centrum van Maarssen en (her)noemde hem naar zijn kleinzoon Elias. Hij stapte af van de Arabische en presenteert nu een aangename Europees-mediterrane keuken. In een smakelijk en betaalbaar restaurant dat al bijna 20 jaar veel liefhebbers trekt naar de overtuigende keuken in het decor van lichte, frisse tinten en eigentijds meubilair.
Wij proeven een ruimbemeten menu dat zulke lekkernijen omvat als roodbaars, in olijfolie krokant gebakken, en spliterwten, in groentebouillon al dente gegaard. En hakshuka (ratatouille van tomaat), naast een filodeegpakketje gevuld met kip, amandel, rozijnen, zoete ui en sinaasappelschil (zoet én hartig: mooi!). En een heerlijke kebab van rund- en kalfsgehakt met hummus en peterselie.
Voor de reisgenoot is er warm pitabrood met schaaltjes labneh (van biologische yoghurt, knoflook en za’atar), koude baba ganoush (geroosterde aubergine en paprika met kruiden) en gegrilde lamskoteletjes met zoetzure komkommer. Alles even lekker. Er wordt Libanese witte wijn bij geschonken uit de Bekaa vallei (Château Oumsiyat), fris en rond. We sluiten af met heerlijke baklava met vruchtensalade en vanille-ijs.
Fraaie zaak.
Restaurant Eli
Eat | Love | Inspire
Kaatsbaan 25
3601 EB Maarssen
0346-284 534
www.restauranteli.nl
@restaurant_eli
Zo. en ma. Gesloten, rest van de week open vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.