Restaurant ’t Amsterdammertje
Topzaak aan de Vecht: ’t Amsterdammertje van patron-cuisinier André Gerrits en zijn echtgenote, gastvrouw Geneviève Paulina. Middenin Loenen in een verbouwde boerderij met een grote open keuken, kunst aan de muur, comfortabel meubilair en gastvrij personeel.
Het voorgerecht is meteen klasse: proeverij van langoustines. Tartaar, carpaccio en gebrand, drie heerlijke bereidingen met basilicum, koolrabi en schaaldierensaus. Op het andere bord goed gegaarde zalmforel met mierikswortel, raap, peterselie, sudachi (Japanse citrus) en Hollandaise. Er wordt Duitse riesling bij geschonken (Heymann-Löwenstein) die uitstekend combineert.
Na een stukje goed gebakken kalfszwezerik met knolselderij, olijf, dragon, ansjovis en smakelijke beurre blanc, komen de hoofdgerechten: gebraden duivenborst en Simmentaler rund. De vogel, mals en smakelijk, opgediend met granaatappel, tosti, black pudding, truffel en gevogeltejus. Het rundvlees perfect gegaard en geserveerd met aardappel, merg, geroosterde kool, lavas-Hollandaise, morieljessaus en frietjes. Mmm! In het glas: Chianti Classico van Antinori, een supercombinatie. De bal van chocola daarna, gevuld met chocoladesorbet en aan tafel overgoten met warme specerijensiroop, is al een oudje maar zéér lekker.
Uitstekende zaak.
Restaurant ’t Amsterdammertje
Rijksstraatweg 119
3632 AB Loenen a/d Vecht
0294-234 848
www.restaurantamsterdammertje.nl
@restaurantamsterdammertje
Ma. gesloten.
Rest van de week diner vanaf 18:00 uur, do. en vrij. ook lunch.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.