Restaurant Le Nord

De Franse Nederlander Grégory Nicole was souschef in Le Garage in Amsterdam toen in hem het plan rijpte om (met zijn Lieke) voor zichzelf te beginnen. Hij voegde de daad bij het woord en . . . hij staat nu al bijna tien jaar achter de kachel van zijn eigen Le Nord in Bilthoven.

Bij een glas granaatode en fruitige Roemeense pinot noir (Nomad, Aurelia Visinescu), proeven wij een traditionele ‘steak tartare piccalilly’, maar vooral kreeftbouillabaisse. Die met room, cognac, witte wijn, tomatenpuree en kruidenbouquet is ingekookt en aan tafel wordt geschonken in een bord met garnalen, heilbot, kreeft en coquille. Die van dit hete stortbad meteen à point garen. Lekker! Bij een mooi glas viognier uit de Pays d’Oc (l’Odalet).

Na een hoofdgerecht van boerderijkip uit Bretagne met een glas rode Vieille grange uit de Languedoc, snoepen we van citroentaart-meringue. Op zandkoek met crème van witte chocolade, boter, citroensap, citroenrasp en gin. En verse frambozen, frambozensorbet en basilicumcress die matcht met de citroensmaak. En een glaasje Villa Dria van mansengdruiven uit Gascogne. Uitstekend!

 

Restaurant Le Nord
Soestdijkseweg Noord 492
3723 BM Bilthoven
030-878 4905
www.brasserielenord.nl
@restaurantlenord
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner. Parkeerplaats. Menu’s en à la carte

 

 

Vorige
Vorige

HFSLG Bar & Bistro

Volgende
Volgende

Vineria Nebbiolo