HFSLG Bar & Bistro
De Hoefslag in Bosch en Duin, het legendarische restaurant van o.a. Wulf Engel en de Fagels, is meer kwijtgeraakt dan alleen de klinkers uit haar naam. Het iconische bedrijf van weleer heet nu HFSLG en de keuken is, eh, anders. Maar de spreekwoordelijke drempel is lager, net als de prijzen. Aron van der Grift is de chef-kok en uit zijn open keuken komen gerechten als steak tartaar met eidooier, brioche en zoetzuur, of eendenborst met wortel, cake en miso.
Wij zitten bij de prachtige tuin en kiezen marbré van rib-eye met eendenlever en vijg, naast heilbot met snijboon, wei en pompoen. Lekker! Goed verzorgd, mooi opgemaakt. Bij glaasjes albariño uit Noord-Spanje. Ook applaus verdient de klassieke tournedos met seizoengroenten, foie gras en rundjus met rode port. Mals en smakelijk. Op het andere bord goed gegaard lamsvlees met komijn, aubergine en mooie jus. Nogal onhandig door de jonge bediening geserveerd, maar dat vergeet je bij zo’n heerlijk glas ‘bordeaux’ uit de Pays d’Oc. Tot slot kaasjes met vijgenbrood en druiven.
HFSLG Bar & Bistro
Vossenlaan 28
3735 KN Bosch en Duin (Zeist)
030-225 1051
www.hfslg.nl
Zo. gesloten, za. alleen diner, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.