Restaurant de Saffraan

Op een unieke locatie, een verbouwde klipper in de haven van Amersfoort, vinden we restaurant De Saffraan van de uitstekende chef-kok Kars van Wechem en zijn partner, gastvrouw Monique Korteschiel. Een eigentijdse zaak met een dakterras waar je bij mooi weer kunt eten en genieten van de historische omgeving.

Bij een smakelijk glas Melon de Bourgogne (Jeremie Huchet) proeven wij Noordzeekrab met limoen, tomatenzaad en avocado, naast sappig gegaarde coquilles met balsamico en basilicum plus een dotje kaviaar. Uitstekende bereidingen en cuissons, verrassende smaken. Goede combinatie ook met die ‘eenvoudige’ Loirewijn.

Na een gedeeld tussengerecht van zwezerik met gado gado, tom ka kai en ingelegd zoetzuur, brengt het hoofdgerecht Anjouduif met sinaasappel, kaantjes, zee-olijf en steranijs. En erbij in het glas: zachtrode Moulin-à-Vent (Château des Jaques), zo’n ouderwets lekkere en bijna vergeten beaujolais. Op het andere bord, met – toe maar! – een glas Condrieu van Guigal (dankzij het Coravin-systeem), ligt tarbot met boerenkool, truffel, aardpeer en walnoot. Uit-ste-kend. Tot slot een ruim voorzien kaasassortiment.

Heerlijke zaak.

 

Restaurant de Saffraan
Kleine Koppel 3 (schip op het water)
3812 PG Amersfoort
033-448 1753
www.desaffraan.nl
Woe. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur, vrij. en za. ook lunch. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant & Wijnbar Merlot

Volgende
Volgende

Restaurant de Aubergerie