Restaurant de Aubergerie

Han (chef-kok) en Ingrid Everts (gastvrouw) zijn de patrons van restaurant De Aubergerie in een 325 jaar oud pand aan de rand van Amersfoort. Met zijn beluifelde entree, vensters met blinden, eikenvloer en steenstripmuren is het een culinaire oase in de stad. De gerechten zijn met zorg samengesteld waarbij klassieke Franse smaken eigentijds verbonden worden met internationale invloeden.

We smullen van hamachi met dille, rode ui, mosterdzaad, kropsla, mierikswortelcrème, krokante aardappel en pepervinaigrette. Naast pastrami van kalfsmuis met gegrild groentesap, peterseliewortel, zwarte olijf en rauwe champignon. Mooie smaken, prachtig opgemaakt en goed combinerend met de fruitige Zuid-Afrikaanse chenin blanc van Radford Dale. We hebben de smaak te pakken en gaan voor een tussengerecht: tortellini gevuld met Ibericostoof, bataat, kastanje, gepekelde ui en beurre blanc met rucola. Mooi!

Zacht gegaarde rundernek is de hoofdschotel. Geserveerd met savooienkool, hazelnoot, parelgort, bundelzwammen en heerlijke kalfsjus met groene peper. Op het andere bord gebakken reemedaillons met aubergine, groene asperge, gepofte aardappel, paprika, salie en heerlijke wildjus. Bij een glas kruidige Badische spätburgunder (Seeger). Het dessert: gepocheerde peer met amandel en druifjes.

Klasse!

 

Restaurant de Aubergerie
Kamp 88
3811 PH Amersfoort
033-475 6096
www.deaubergerie.nl
@
Di. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur. Parkeergarages. Menu’s en à la carte

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant de Saffraan

Volgende
Volgende

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar