Restaurant & Wijnbar Merlot

Al tien jaar is restaurant Merlot te vinden in een mooi gerestaureerd Amersfoorts pand aan de Grote Koppel, vlakbij de oude binnenstad en de rivier De Eem. Binnen tref je een comfortabele combinatie van modern en klassiek, warm en uitnodigend geëtaleerd. Chef-kok Michael van Manh Ho kookt Frans met oosterse, vooral Vietnamese, invloeden.

Bij een glas frisse Rueda (Casamaro) van verdejo- en viuradruiven proeven wij makreel met aubergine, Thaise basilicum en passievrucht: een opmerkelijke en smakelijke combinatie. Naast coquille met bloemkool, pinda en vadouvan. Bijzondere smaken.

Buikspek met krillgarnaal, kervel en pastinaak is daarna aangenaam hoog op smaak – we delen dit tussengerecht, bij nog zo’n glaasje Rueda – en het wordt gevolgd door een hoofdschotel van perfect gegaarde fazant met topinamboer en lavas. Er is een mooi ingekookte jus bij van gevogeltebouillon. Er wordt opmerkelijke Tsjechische wijn bij geschonken: Regina Coeli uit Moravië. Gemaakt van pinot noir, maar nét iets anders dan wij gewend zijn. Fluwelig, en smakend naar pruimen en cacao. Tot slot cà phê (Vietnamese ijskoffie) met vijgenblad, popcorn en witte chocolade.

Verrassend.

 

Restaurant & Wijnbar Merlot
Grote Koppel 16 (navigatie: Eemlaan)
3813 AA Amersfoort
033-455 7614
www.merlot.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18.00 uur.
Parkeergarage Eemplein.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Tollius

Volgende
Volgende

Restaurant de Saffraan