Bergpaviljoen Bistronomique & Bar
Het Amersfoortse Bergpaviljoen (‘Bistronomique & Bar’), tegenover het Berghotel aan de invalsweg van de stad, is een eigentijds bistro-restaurant met een bijzonder interieur, een ruim terras en een goede keuken.
Fruits de mer aten we hier ooit: een plateau vol, opgetast op ijs. Schortje voor, vingerkommetjes in de buurt, peuterprikkers, kraaktangen en ander gereedschap, sausjes en vinaigrettes, vers brood en smullen maar. Nu kiezen we ook voor de zee: ceviche van gestreepte zeebaars met bergamot, knolcapucien (Zuid-Amerikaanse aardkastanje), mini-rode ui, bieslookolie en truffel-sambalcrème. Naast rillettes van kabeljauw, IJslandse yoghurt, mosselen, palmkool (cavolo nero) en zalmeitjes. Heerlijk: aards en zilt, en heel goed combinerend met de glazen Zuid-Afrikaanse chenin blanc (Raats, Stellenbosch).
En nog een keer naar de zee: rode mul (wat een heerlijk visje is dat toch), uitstekend gegaard en geserveerd met parelcouscous, bietbereidingen, fetacrème en lavassaus. Een spannend gerecht. In het glas nu goed matchende Spaanse viognier (Prieto Pariente). Tot slot een puntje Tarte de Santiago met bloedsinaasappelmarmelade en witte chocolade. En, vooruit dan maar, een glaasje Muscat de Rivesaltes.
Verrassend.
Bergpaviljoen Bistronomique & Bar
Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort
033-461 5000
www.bergpaviljoen.nl
@bergpaviljoen
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. open vanaf 15:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte