Restaurant De Schans By Mike en Wes

Midden in het Groene Hart namen Mike de Leeuw en Wesley de Leeuw het fraaie restaurant De Schans over. Ze zijn nu gastheer-sommelier en chef kok in een van de gemoedelijkste eethuizen van de streek met een klassieke Frans-mediterrane keuken en aantrekkelijk geprijsde wijnen.

Wij vallen meteen voor het gerecht met de naam: ’Snert 2.0’. Het is zomer maar het smáákt, want gecomponeerd uit buikspek, erwtensoep en roggebrood. Mmm! Op het andere bord een eigen versie van de klassieke vitello tonnato, bestaande uit gekruid kalfstartaar, tonijn, haringkuit en een garnituur van appel en gemarineerd zeewier. Mooie schotels, perfect begeleid door glazen Chablis (Sébastien Dampt): romige en frisse chardonnay

De hoofdgerechten: kabeljauw met hollandaise en zeewier – uitstekend gegaard, het gerecht goed in balans – en haasfilet van Waards kalf met rode biet. Het vlees supermals en sappig, bij een zoetzuur garnituur van seizoengroenten en eigen jus. In het glas nu een paarsrode Argentijnse malbecwijn uit Mendoza (Bousquet). Mooi!

Tot slot braam, kers en blauwe bes met yoghurtijs en zoete crumble. Goed adresje.

 

Restaurant De Schans By Mike en Wes
Willeskop 87
3417 MC Montfoort
0348-562 309
www.restdeschans.nl
@restdeschans
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant CĂ©line

Volgende
Volgende

Restaurant Zilt en Zoet