Restaurant de Bloemenbeek
Luxueus landhuis annex hotel-restaurant van een halve eeuw oud, volledig aangepast aan deze tijd. Warme ambiance met serre, terrassen en tuinen waar bij goed weer kan worden gegeten, in de wintermaanden is het behaaglijk rond de open haard. De restaurantzaal is klassiek en licht, met strak gedekt tafels. Je kunt merken dat de leiding in handen is van professionals. Raymond Strikker (directeur-eigenaar) en Michel van Riswijk (chef-kok) zijn de steunpilaren van dit gastvrije monument.
Wij beginnen met mousse van Twentse bunkerkaas met daarbij gepofte paprika, groene kruiden en bleekselderij, en op het andere bord gemarineerde kreeft met bospeen en jus van langoustine en kefir. Mooi! Prachtige smaken, overtuigende cuissons. Er wordt sappige Grüner Veltliner (Markowitsch) bij geschonken. Gevolgd door een hoofdgerecht van coquille en langoustine, beide geplet en gebakken, en geserveerd met risotto van zoute citroen, miso en zilte botersaus. Naast mals gebraden vlees van het Dinkeldalrund met groene asperges, shiitakes en gepofte prei. In het glas: Portugese Albergue do Bonjardim. Tot slot mousse van pure chocolade met kefir en een sorbet van magnolia.
Uitstekend.
Restaurant de Bloemenbeek
Beuningerstraat 6
7587 LD De Lutte
0541-551 224
www.bloemenbeek.nl
@bloemenbeek
Dagelijks geopend voor lunch en diner, zo. geen diner. Parkeren. Menu’s en à la carte