IJssel Restaurant
Een verrassing in Deventer. Pal aan de IJssel, tegenover het historische front van de Hanzestad, heeft de Pillows Hotelgroep (alweer, en beeldschoon) een oud hotel verbouwd tot Pillows Luxury Boutique Hotel met een schitterend uitzicht, inclusief het mooie, inpandige IJssel Restaurant met een uitstekende keuken.
Wouter van Leeuwen is de chef-kok en uit zijn keuken komen lekkernijen als rivierkreeft met mossel en wortel, buikspek met knolselderij en truffel, en, om te delen, een T-bone van 700 gram met friet en salade.
Maître Tim van Hengel schenkt opvallend mooie witte spätburgunder (Raddeck, blanc de noir) bij een voorgerechtje van rode biet met geitenkaas en aceto. En makreel met tomaat en krokante zeewierpasta in een hartige jus. Twee schoonheden: zoetzuur naast zilt, zacht naast bite. Bovendien heel mooi opgemaakt.
Eendenborst komt in twee vormen: mals gegaard met een saus met regionale smaakmakers en als rouleau, gevuld met sappige rillettes. Bij crème van sinaasappel en een glas donkerrode, ‘ouderwetse’ Beaujolais: Brouilly van Alexandre Burgaud. Tot slot een creatie van mango, rode peper en gember bij een glaasje moscato van Vigneti Massa..
IJssel Restaurant
Worp 2
7419 AD Deventer
0570 66 70 80
ijsselrestaurant.com
@ijsselrestaurant
Eigen parkeerplaats.
Dagelijks lunch en diner.
Menu’s en à la carte.