Rue de la Plume
Internationaal ervaren chef-kok Luella Molenaar en maître-sommelier Madelene van Zoelen zijn de patrons van Rue de la Plume in een gerestaureerd bedrijfspand in hartje Alkmaar. Het gedreven duo doet dat goed, getuige de toeloop naar hun sfeervolle restaurant. Geen wonder, want de keuken is top: Luella was ooit de souschef van De Posthoorn in Monnickendam.
Wij capituleren voor het weekmenu, dat begint met ceviche van zeebaars, paddenstoeltjes, grapefruit, misocrème en gel van mango. Voor de reisgenoot is er zalm met zoetzure groenten. De visfilet smeltend zacht geserveerd met radijs, zoetzure groenten, gel van abrikoos en kaneelworteltjes. Prachtige presentatie, uitstekende cuissons, heerlijke smaken. Bij een fris glas sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland (Pounamu).
Ook de corvina, daarna, bevalt met het garnituur van biet en augurken en een heerlijke beurre blanc. Even smakelijk is parelhoen, mals gegaard, met gevogeltejus, aardappel en prei. We drinken er Savennières (Clos du Papillon) van Baumard bij. Van chenin blanc-druiven uit het Loiredal, niet alleen een verrukkelijke wijn maar hier ook betaalbaar. Tot slot citroentaart met sabayon en framboos.
Topzaak.
Rue de la Plume
Veerstraat 22
1811 LB Alkmaar
072-520 1212
www.ruedelaplume.nl
@ruedelaplume
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.