Restaurant Aan de Poel
Iedere Amstelvener kent de plas achter het gemeentehuis, waar je leerde schaatsen en zwemmen, vissen en varen. Daar streek restaurant Aan de Poel neer in een betonnen designersoptrek met een juweel van een terras tegenover een, als je ’t treft, feeërieke zonsondergang. Stefan van Sprang (chef-kok) en maître-sommelier Robert Veuger zijn er de patrons in een decor van smetteloos gedekte tafels, heerlijke fauteuils en kunstobjecten.
Als amuse is er een cocktail van groene appel en gepofte rijst met kerrie, crème van vichysoisse en minirolletjes van tomaat en venkel. Daarna crème van ganzenlever met auberginekaviaar die op smaak is gebracht met limoen en piment. Bij dungesneden coquilles met krokantjes van bruin brood. Geweldig! Plus terrine van trostomaat, met gemarineerde kreeft en druppels mango-olie. In het glas: Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc (Palliser Estate).
Het pièce is rundersukade. Smeltend zacht met toch nog voldoende bite, met een gepocheerd ei en een met truffelsaus gevulde bitterbal. Tot slot karamelroomijs met een chocoladebonbon waarin lopende karamel. En een glaasje met chocolademousses plus een taartje van chocola met passievrucht.
Grote klasse!
Restaurant Aan de Poel
Handweg 1
1185 TS Amstelveen
020-345 1763
www.aandepoel.nl
@restaurantaandepoel
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerterrein.
Menu’s.