Fernando’s

Zeven jaar geleden begonnen chef-kok Fernando Jonker en patron Mark Zomer bar-restaurant Fernando’s, op een steenworp afstand van de Alkmaarse kaasmarkt. Met succes: hun Aziatisch-Europese kookstijl slaat nog steeds aan, en het ‘verplichte’ verrassingsmenu vindt gretig aftrek. Wij gaan daarin mee en zijn al spoedig óm: de keuken is nog steeds van een aangenaam soort gewoonheid en tegelijkertijd een beetje werelds.

Zoals blijkt uit de combinatie van plakjes ribeye en grote garnalen met schuim van kreeft, groene appel, krokante sesamkletskop en hangop. Naast gamba’s in tempura met sushirijst bij gebakken corvina met paddenstoelen, tuinbonen en bloemkoolcrème. En gebakken zalm, zeer mals, met Thaise tom kha kai-kruiden, gemberwortelcrème, balsamico, gefrituurde rijstvellen en gemarineerde bundelzwammetjes. Er wordt fruitige Bianchello del Metauro bij geschonken (Guerrieri) uit de Italiaanse Marken. Een goede keuze.

Dat geldt ook voor de Domaine du Pesquier uit de Pays de Vaucluse (Rhone): lichtrood en toch rond, met een lekker pepertje. Bij kalfsentrecote met saus van morieljes en madera plus saffraanrisotto. Tot slot verschillende kaasjes met een zoet garnituur.

Fernando’s is een aangename doe-maar-gewoon-zaak in de kaasstad.

 

Fernando’s
Peperstraat 1
1811 LX Alkmaar
072-582 4075
www.fernandosalkmaar.nl
@fernandosalkmaar
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant ‘t Stokpaardje

Volgende
Volgende

Rue de la Plume