Restaurant ‘t Stokpaardje
Linnen op tafel, brandende kaarsen, zilverbestek, spiegels, lambriseringen . . . één en al sfeer in restaurant ’t Stokpaardje van patron-cuisinier Ton van den Bogaard in het centrum van Alkmaar. Hier kun je een avondje ‘ouderwets’ dineren in een historische ambiance. De signature dish is kreeftenbisque (waar veel vaste gasten voor terugkomen), maar wij gaan er echt voor zitten en kiezen alle gangen van het menu.
Het begint met steak tartaar met truffelcrème, gel van augurk, krokant van emmentaler, kwarteleitje en crudité van bloemkool. Met daarna het klassieke tussengerecht coq au vin: in rode wijn gestoofde kippenbout met schuim van ui en spek, knolselderijcrème, bleekselderij, wortel en uienjam. Heerlijk! We drinken er van begin tot eind dezelfde rode wijn bij: Extremus (Faugères) van syrah en carignan. Kruidig, fruitig, vol en ook uitstekend passend bij het hoofdgerecht: zacht gegaarde entrecote met ratatouille, gegrilde groene asperges, pommes duchesse, bereidingen van paddenstoel en beurre café de paris. Tot slot nog zo’n klassieker: cheesecake met gel van framboos, mini-profiteroles, blueberry muffin-ijs en gemarineerde frambozen.
Heerlijke kost, maar poeh!
Restaurant ‘t Stokpaardje
Vrouwenstraat 1
1811 GA Alkmaar
072-512 8870
www.stokpaardjealkmaar.nl
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Keuzemenu.