De Jonge Dikkert
Heerlijke doe-maar-gewoon zaak onder de balken en binten van de molen van Amstelveen. Van Eugène van Angelbeek en Arjen Kräwinkel, die door alle crises heen een vol huis blijven trekken. Chef-kok Marcel Bonda kookt klassiek, gul en op smaak, met soms verrassende accenten.
Zoals blijkt uit welkomsthapjes als madeleine van gemarineerde artisjok met basilicumcrème en gedroogde tomaat, en knolselderijcilinder met gebakken knolselderij, sumak en olijven. Mooi! Net als de amuse: hamachi met passievruchtvinaigrette, Chinese XO-crème en schaaldierensaus.
Gebakken eendenlever is ons eerste gerecht. Met in kersensap gegaarde rabarber en een garnituur van knolselderij, olijf, laurier en kersen. Prachtcombinatie – dat rins-zure van de rabarber, het aardse van de lever en het zoetje van de kersen. Op het andere bord langoustines, aangeschroeid en doorgegaard met limoenbladolie, bij radijs, yuzu en dashi. We drinken er een prachtige viognier ‘V’ bij (domaine de Grangeneuve).
Het hoofgerecht is gepekelde kabeljauwrug met jeneverspek, paddenstoelen en vinaigrette van snijboon en bonenkruid. De vis is gekonfijt in beurre noisette en is voorbeeldig van smaak en textuur. Tot slot een ouderwets lekkere peche melba.
De Jonge Dikkert
Amsterdamseweg 104a
1182 HG Amstelveen
020-643 3333
www.jongedikkert.nl
@jongedikkert
Dagelijks lunch en diner, za. en zo. alleen diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.