Restaurant ’t Pakhuus
Op één van de mooiste plekjes op Texel, met fantastisch uitzicht over de schilderachtige haven van Oudeschild, vinden we restaurant ’t Pakhuus van patron-cuisinier Boy Schuiling en zijn partner, gastvrouw Felicia Siebert. Je kunt hier van appeltaart tot tournedos en van kroket tot zeetong krijgen. De ambiance is sfeervol, gastvrij en drukbeklant.
Het is mooi weer dus we zitten op het riante terras en we proeven Waddenkokkels met rode peper, knoflook, zeekraal en sjalot. Naast hete bisque van schaal- en schelpdieren met crème frâiche en zeekraal. Verrukkelijk: dit moet je hier eten. Net als fruits de mer daarna: een ruim bemeten combinatie van warme en koude zeevruchten als o.a. kreeft, kokkels, langoustines, gamba's, alikruiken, oesters en vongole. We drinken er fris-sappige Sancerre bij van sauvignon blanc uit de Loirestreek (Paul Prieur).
Een gedeelde portie à point gegaard Texels lam met asperges, topinamboer en doperwtjes is het heerlijke hoofdgerecht. Bij glazen volrode Sankt Laurent (Rosi Schuster) uit het Oostenrijkse Burgenland. Tot slot panna cotta van mango met kokos en rode peper.
Heerlijke Texelse zaak.
Restaurant ’t Pakhuus
Haven 8
1792 AE Oudeschild, Texel
0222-313 581
www.pakhuus.com
@pakhuustexel
Di. t/m za. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.