𝐒𝐀𝗔𝗠 restaurant
Ooit zat daar Klein Paardenburg, nu restaurant SAAM. Afkorting voor South Africa-Amstel, voor Margot Janse, ooit superchef in Franschhoek Zuid-Afrika, en voor Koen van der Plas, ooit sommelier in Inter Scaldes in Kruiningen. Ze hebben de handen ineen geslagen en Ouderkerk a/d Amstel weer een eethuis van formaat gegeven. Margot regisseert vanuit Zuid-Afrika en laat zich in de Ouderkerkse keuken vervangen door Jasper Hermans en Thomas Kooijman.
Prima koks, naar blijkt, want hun voorgerecht van makreel met venkel en wilde shiso is uitstekend. Er wordt Zuid-Afrikaanse chenin blanc ‘Duwweltjie’ (Thistle & Weed) bij geschonken. Die ook het gerecht aankan op het andere bord: zeeduivel met mousselinesaus en curry. Mooie bereidingen. Gevolgd door eekhoorntjesbrood met miso, oesterblad en een zacht Marigold ei. En langoustine met garnaal en rooibos. Bij glazen strogele, elegante Bourgogne-chardonnay van Potinet-Ampeau.
Hoofdgerechten: pastinaak met fenegriek en zwarte truffel, naast reebok met zure vijgen en glazen donkerrode pilotageuit Walker Bay (Springfontein): smakelijke combinaties. Tot slot een dessert van Kaapse kruisbes, apenbroodboom- hangop (baobab) en macadamia.
Geweldige aanwinst!
𝐒𝐀𝗔𝗠 restaurant
Amstelzijde 59
1184 TZ Amstelveen
020-225 0014
www.saamrestaurant.nl
@saamrestaurant
Ma. Gesloten, rest van de week diner, do-vr-za. Ook lunch, zo. Geen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.