Restaurant de Bokkedoorns
Al jaren aan de top, dit chique restaurant van Pascal (zoon van John) Beeren, middenin de Kennemerduinen en met een uitnodigend terrras aan een prachtig meertje. Keurig gedekte tafels, mooi glas- en servieswerk, kunst aan de muren. De uitstekende keuken staat onder leiding van chef-kok Roy Eijkelkamp en de kundige zwarte brigade wordt aangevoerd door maître-sommelier Niels Van Overmeire.
Onze entreekeuze valt op kalfszwezerik, en coquilles voor de tafelgenoot. De zwezerik gelakt met rode biet en geserveerd met gel van madera, gestoofde rode biet en schuim van pinda. En de gegrilde jakobsschelpen opgediend met witlofsalade, gekonfijte konijn-niertjes en macadamianoten. Verrukkelijke gerechten, begeleid door zo’n ouderwets lekkere bourgogne met smaken van boter en vanille: Savigny-Les-Beaune (La Charrière). Gevolgd door Poulet Jaune, een kippetje dus, maar dan op karkas gebraden met truffel en opgediend met gekaramelliseerde witlof, spätzle en romige truffelsaus. Het gerecht laat zich met gemak begeleiden door de bij de entree gekozen wijn
Tot slot chiboust van bloedsinaasappel met geroosterde hazelnoot, witte chocolade en ijs van zoethout. Geweldige smaken en texturen.
Restaurant de Bokkedoorns
Zeeweg 53
2051 EB Overveen
023-526 3600
www.bokkedoorns.nl
@debokkedoorns
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, zo. alleen lunch.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.