Restaurant Onder de Linde
Er staat inderdaad een lindeboom naast restaurant Onder de Linde in Bergen. Het fraaie Noord-Hollandse dorp koestert het eethuis van Chiel en Bianca van Driest met zijn klassieke inrichting en keuken. En de menukaart die elke twee maanden wordt vernieuwd zodat ook de vaste gasten regelmatig nieuwe gerechten kunnen worden voorgeschoteld.
Uit het wisselende driegangenmenu kiezen wij geroosterde tonijn met een salade van rivierkreeftjes en zoetzure mayonaise van rettich, kerrie en gember. Voor de reisgenote is de runderpastrami met pittige cornichons, zilveruitjes en crème van druivenpitmosterd. Smakelijke gerechten in een aangename ambiance en met lekkere glaasjes Chateau Bas van grenache, roussanne en viognier uit de Languedoc. Na een gedeelde marbré van eendenlever en serranoham met noten/vruchtenbrood en frambozenvinaigrette proeven we vlees. Ossenhaas (Double Dutch) à point gebakken, met pastinaakmuffin en balsamicojus, en (op verzoek gehalveerde) kalfsribeye, gegrild, geserveerd met krokante polenta en truffelsaus. Bij glazen Dornfelder uit de Pfalz (Bernard Koch): een fruitig en sappig toppertje. Tot slot de even simpele als smakelijke combinatie van peer, amandel, cranberry en kaneelijs
Aangenaam adres.
Restaurant Onder de Linde
Prinsesselaan 22
1861 EN Bergen NH
072-581 2108
www.restaurant-onderdelinde.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:45 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.