Restaurant De Jonge Halewijn

Al meer dan dertig jaar wordt hier gekookt voor gasten van ‘boven’ en ‘onder’ het Noordzeekanaal. In een klassieke ambiance bij een grote omzoomde tuin met kastanjebomen.
Arjen Jansen is gastheer (en vinoloog) in zijn eigen restaurant en hij vindt dat je je gasten in een relaxte sfeer in de watten moet leggen, zonder opgeprikt gedoe. Chef-kok Jordy vindt dat ook, dus wat kan er mis gaan? Niets, naar we ontdekken.

Want de kleurige combinatie van met zure room en limoenzestes aangemaakte king crab, kreeft en zalm is uitstekend. Er ligt schuim van langoustines op en voor de sier een diepblauw eetbaar bloempje. Lekker.

Ook kalfsentrecote en sukade scoren hoog. Respectievelijk ingesmeerd met olie en gegrild, en langzaam gegaard in eigen jus. Mals geserveerd met jonge groenten als wortel, maïs en cantharel plus een zalvige mousseline van zoete aardappel. Wat zomertruffel erbij en heerlijke jus. Bij een aangenaam glas vuurrode Rioja. Tot slot passion curd met een stevige chocoladebrownie en ijs van limoncello.

Aangenaam adres in Kennemerland.

                                

Restaurant De Jonge Halewijn
Duinwijklaan 46
1942 GC Beverwijk
0251-220 859
www.halewijn.nl
Di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. en zo. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant De Goede Gooier

Volgende
Volgende

Restaurant Onder de Linde