Restaurant Merlet
Merlet, van Carla en Martin van Bourgonje, hoort tot de top van het land. Het pand en de inrichting zijn volledig vernieuwd en de keuken en de bediening lijken daardoor een extra boost te hebben gekregen. Chef Marco Helsloot kookt met smaak en inventiviteit, zoals we meteen proeven aan welkomsthapjes als krab met gember en forelkuit; ganzenlever met sinaasappel en Marokkaanse dip; runderstoof met kimchi en koriander.
Ons menu begint met tarte tatin van sjalot met geitenkaas, kweepeer, hazelnoot en balsamico en, voor de tafelgenoot, tartaar van wagyu en oester met kappertjesblad, kaviaar en schelpdiernat. Prachtige gerechten, uitstekend op smaak en harmoniërend met de uitstekende wijn die sommelier Wouter Barneveld erbij schenkt: Crozes-Hermitage (Alain Graillot) van marsanne- en roussannedruiven.
Kalfszwezerik daarna is krokant én mals, bij een garnituur van gegrilde artisjok, truffel en ijskruid. En verrukkelijke kalfsjus. Ook uitstekend is de zeebaars op het andere bord, geserveerd met risotto, knolselderij en saus van kreeft met garam masala. Tot slot stoofpeer met kaneelbavarois, kruidkoek en sorbet van stoofpeer, naast een kaasselectie met notenbrood. Overtuigende klasse.
Restaurant Merlet
Duinweg 15
1871 AC Schoorl
072-509 3644
www.merlet.nl
@restaurantmerlet
Ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. en zo. ook lunch.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte